Pravila privatnosti

Politika se primjenjuje na sve osobne podatke korisnika koje prikupljamo i obrađujemo, izravno. Osobni podatak je svaki podatak koji se odnosi na fizičku osobu čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi, izravno ili neizravno. Obrada podataka je bilo koja radnja izvršena na osobnim podacima, poput primjerice prikupljanja, pohrane, upotrebe, uvida i prijenosa osobnih podataka.

Ova Politika se ne primjenjuje na anonimne podatke. Anonimni podatak je podatak koji se ne može povezati s određenom fizičkom osobom.

Hidrometal d.o.o. poštuje privatnost svojih korisnika i posjetitelja svojih internetskih stranica.

Hidrometal d.o.o. može u skladu sa zakonom prikupljati određene podatke o korisnicima dobivene tijekom korištenja internetskih stranica putem kolačića (cookies), koji ne sadrže osobne podatke, te IP adrese koje su automatski zabilježene u zapisima pristupa. Isti služe da bi web stranica radila optimalno. Blokiranje kolačića je moguće, nakon čega ćete i dalje moći pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti neće Vam biti dostupne.

Vaši podaci obrađivat će se u svrhu pružanja informacija o našim ponudama, novostima i događanjima. U svim mailovima je mogućnost odjave s liste primatelja.

Kategorije ispitanika čije podatke obrađujemo

  • Postojeći klijenti – pravne osobe, korisnici naših proizvoda i usluga s kojima imamo ili smo imali sklopljen ugovor o poslovnoj suradnji.
  • Potencijalni klijenti – pravne osobe, potencijalni korisnici s kojima nemamo sklopljen ugovor, ali postoji prilika za ostvarivanje poslovne suradnje.
  • Vanjski suradnici (poslovni partneri) – partneri s kojima surađujemo na različitim poslovnim područjima, ili za interne potrebe, ili za pružanje uslug.
  • Potencijalni zaposlenici – kandidati za zapošljavanje koji su se javili za radno mjesto u Hidrometal d.o.o..

Kategorije osobnih podataka koje obrađujemo

Ovisno o poslovnoj potrebi obrađujemo osobne podatke sljedećih kategorija ispitanika.

Kategorija ispitanika Kategorija osobnih podataka Opis
Postojeći i potencijalni klijenti Osnovni identifikacijski podaci Ime i prezime, Naziv tvrtke
Kontakt podaci Email adresa, telefon
Kandidati za zapošljavanje Osnovni identifikacijski podaci Ime i prezime, OIB
Kontakt podaci Email adresa, adresa, telefon
Životopis Podaci o radnom iskustvu, certifikatima, edukacijama, rezultati testiranja
Kontakt podaci Email adresa, telefon
Kontakt podaci Email adresa, adresa, telefon

 U koju svrhu obrađujemo Vaše osobne podatke?

Hidrometal d.o.o. osobne podatke obrađuje u sljedeće svrhe.

Svrha obrade Opis Zakonita osnova
Izvršenje ugovora Kako bi omogućili kvalitetno i potpuno izvršenje ugovornih obveza te isporuku naših usluga i proizvoda te proizvoda naših partnera, obrađujemo osobne podatke naših klijenata, u minimalnom opsegu u kojem je to nužno. To najčešće uključuje kontakt osobe odgovorne za izvršenje ugovora te druge osobe koje su nužne za samu realizaciju i izvršenje ugovora. Izvršenje ugovora, članak 6., stavak 1. b).
Razvoj poslovanja U svrhu razvoja poslovanja i stvaranja novih poslovnih prilika, Hidrometal d.o.o. kroz različite kanale kao što su poslovni sastanci, natječaji, konferencije i sl.,  obrađuje podatke potencijalnih klijenata. Osobni podaci obrađuju se u minimalnom opsegu nužnom za realizaciju potencijalnih poslovnih prilika. Legitimni interes, članak 6., stavak 1. f).
Registracija prodajnih prilika s proizvođačima softvera s kojima Hidrometal d.o.o. surađuje Osim razvoja vlastitih proizvoda, Hidrometal d.o.o. svojim klijentima nudi i rješenja drugih proizvođača.

Ukoliko s Vaše strane postoji interes za neki od proizvoda koje Hidrometal d.o.o. zastupa, odnosno vaš interes je prepoznat kao prodajna prilika, temeljem legitimnog interesa Vaši podaci biti će proslijeđeni isključivo proizvođaču softvera za koji se interesirate.

Legitimni interes, članak 6., stavak 1. f)
Procjena kompleksnosti i opsega usluge Povremeno, za potrebu procjenu kompleksnosti naših usluga, od potencijalnih klijenata zahtijevamo ispunjavanje obrasca koji uključuje osnovne kontakt podatke te informacije nužne za procjenu kompleksnosti projekta. Npr.:Procjena sukladnosti za GDPR Legitimni interes, članak 6., stavak 1. f).
Direktni marketing Povremeno, u svrhu prezentacije svojih usluga i rješenja, Hidrometal d.o.o. svoje korisnike kontaktira putem elektroničke pošte ili telefona. Hidrometal d.o.o. će kroz sve aktivnosti direktnog marketinga korisnicima omogućiti isključenje iz ovakvog tipa obrade (tzv. „opt-out“). Legitimni interes, članak 6., stavak 1. f).
Praćenje posjetitelja na web stranicama S ciljem praćenja posjetitelja web stranica, Hidrometal d.o.o. prati osnovne informacije putem Google Analytics rješenja. Detaljnije informacije dostupne su u našoj politici korištenja kolačića. Legitimni interes, članak 6., stavak 1. f).

 

Prava ispitanika

Hidrometal d.o.o. svim prethodno navedenim kategorijama ispitanika omogućuje realizaciju prava na privatnost i zaštitu podataka u skladu s GDPR uredbom temeljem članaka 12-21.

Hidrometal d.o.o. omogućuje ostvarivanje sljedećih prava:

  • Pravo na pristup informacijama
  • Pravo na ispravak
  • Pravo na brisanje
  • Pravo na ograničenje obrade
  • Pravo na prenosivost
  • Pravo na prigovor

U slučaju Vaše potrebe za realizacijom bilo kojeg od gore navedenih prava, slobodno nam se obratite na kontakt podatke navedene na kraju dokumenta.

Pokušati ćemo odgovoriti na Vaš zahtjev u najkraćem mogućem vremenu, najkasnije u roku od 30 dana.

Čuvanje podataka

S ciljem očuvanja i izgradnje kvalitetnog poslovnog odnosa, podatke o našim postojećim i potencijalnim klijentima te vanjskim suradnicima čuvamo trajno, odnosno dok korisnik ne zatraži pravo na zaborav.

Podatke o potencijalnim kandidatima za zapošljavanje čuvamo 1 godinu, odnosno dok kandidat ne zatraži pravo na zaborav.

 

Privole

Osobni podaci se prikupljaju na transparentan i zakonit način. Svi podaci koji se prikupljaju trebaju biti pod privolom, odnosno svaki subjekt treba eksplicitno odobriti da se njegovi podaci mogu pohraniti i koristiti u jasno zadanu svrhu. Također mora biti jasno definirano zbog kojeg razloga se podaci prikupljaju i kako će se obrađivati.

Kolačići

Naša stranica prikuplja tzv. “kolačiće” koji vam omogućavaju bolje korisničko iskustvo. U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naših web-stranica. Daljnjim korištenjem naše web stranice, suglasni ste s korištenjem kolačića.

Tehnička zaštita

Kanali komunikacije kojima Hidrometal d.o.o. raspolaže, podržani su sa sigurnosnim certifikatima i protokolima koji štite protok podataka.

Izvještaji i zahtjevi

Hidrometal d.o.o. na zahtjev korisnika omogućava izvještaje koji potvrđuju da je korištenja osobnih podataka u sukladnosti s Uredbom.

  • Izvještaj o prikupljenim podacima i načinu prikupljanja podataka
  • Izvještaj o traženom brisanju podataka
  • Zahtjev za brisanjem i zaboravom podataka

Prava ispitanika

Klijenti i partneri čije podatke Hidrometal d.o.o. obrađuje, imaju pravo znati u koju svrhu se njihovi podaci obrađuju te o razdoblju u kojem će se podaci obrađivati. Ispitanici imaju pravo tražiti brisanje podataka i zaborav. Imaju pravu tražiti brisanje dijela podataka.

Prikupljanje osobnih podatka

Prikupljanje i obrada osobnih podataka svih klijenata kojima Hidrometal d.o.o. isporučuje softverska rješenja, nisu u nadležnosti Hidrometal d.o.o. i njima Hidrometal d.o.o. ne pristupa niti ima pristup. Prema važećim pravilima o zaštiti podataka Hidrometal d.o.o. nije izvršitelj obrade podataka. Prikupljanje i obrada podataka su u tom smislu u potpunoj kontroli i nadležnosti klijenta kojem Hidrometal d.o.o. isporučio softversko rješenje.

Prosljeđivanje osobnih podataka

Postoji zakonska osnova po kojoj je Hidrometal d.o.o. obvezan proslijediti osobne podatke. Ona se provodi temeljem pisanog zahtjeva utemeljenog na važećim propisima, prema nadležnim državnim tijelima.

Sukladno Uredbi o mjerama zaštite osobnih podataka (GDPR – General Data Protection Regulation) na vaš zahtjev omogućiti će vam se uvid u sve vaše osobne podatke kojima raspolažemo, načinu obrade te mogućnosti ograničenja obrade, izmjene ili brisanja istih.

Zaštita privatnosti vaših podataka je trajna, te Hidrometal d.o.o. poduzima sve mjere potrebne za zaštitu istih sukladno važećoj regulativi i dobrim praksama. Osobne podatke obrađujemo na siguran način, uključujući zaštitu od neovlaštene ili nezakonite obrade te od gubitka.

Prijenos i razmjena podataka s trećim zemljama ili internacionalnim kompanijama

Hidrometal d.o.o. po potrebi razmjenjuje osobne podatke svojih postojećih ili potencijalnih klijenata s partnerima proizvođačima programske podrške koje Hidrometal d.o.o. nudi kroz svoje partnerske ugovore o zastupanju.

 

Zaštita vaših osobnih podataka znači da:

  •  vaše podatke nećemo koristiti ni za jednu drugu svrhu od one koja je ovdje navedena ili ugovorena
  •  vaš kontakt i osobne podatke nećemo dati bilo kojoj trećoj strani
  •  vaš kontakt i osobni podaci mogu se otkriti trećoj strani samo na vaš zahtjev (pravo na prijenos) ili uz sudski nalog
  •  bilo kada se možete odjaviti iz e-mail liste.

Prikupljamo samo one osobne podatke koji su nam dobrovoljno dostavljeni. Ne uvjetujemo pristup našim stranicama dostavom podataka, te ne  tražimo da otkrijete više podataka no što je doista potrebno za izvršenje naručenih usluga i proizvoda.

Zakonitost obrade

Društvo će obrađivati vaše podatke na zakonit i siguran način, Ukoliko smatrate da Društvo postupa s Vašim podacima na nezakonit način te isto ne može riješiti u suradnji s Društvom, imate pravo uložiti prigovor Nadzornom tijelu (Agencija za zaštitu osobnih podataka – AZOP).

Kontakt podaci

Za sva pitanja vezana uz zaštitu Vaših osobnih podataka slobodno nam se obratite putem sljedećih kontakata.

Hidrometal d.o.o.
Voditelj obrade : Ante Kardum
Tel/fax: 031/673-014
Mob: 091/5411-534
info@hidrometal.net
hidrometal@net.hr